دیسک سخت
یکی از ابزارهایی که برای نگهداری اطلاعات به صورت دائمی به کار می رود هارد دیسک یا دیسک سخت می باشد. هارد دیسکها در حالت اولیه به صورت خام می باشند یعنی هیچ گونه تغییری روی آنها صورت نگرفته است. یک قطعه زمین را در نظر بگیرید که هنوز هیچ ساخت و سازی در آن انجام نگرفته است و در جریان ساخت و ساز به اتاق و سایر قسمتها تقسیم می شود. هارد ها در ابتدا یک قطعه هستند و هیچ تغییری روی آنها صورت نگرفته است.
در جریان نصب ویندوز به مرحله ای می رسیم که می بایست درایوهای خود را ایجاد کنیم. به این مرحله Fdisk یا پارتیشن بندی گفته می شود. درایوهای خود را ایجاد می کنید. باید دقت کنید به به اولین درایو درایو Primery گفته می شود و برای راه اندازی ویندوز از این درایو استفاده می شود. البته در زمان نصب نیز فایلها در این قسمت کپی می شوند.
به بخشهای دیگر بخش extendedگفته می شود که ادامه سطح هارد می باشد. این قسمت نیز می تواند به چندین بخش تقسیم شود که هر بخش نیز درایو یا logical drive گفته می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به دیسک سخت خوب است ادامه مطلب را نیز بخوانید:
همانطور که می دانید تعداد حروف فارسی 32 حرف و عربی 28 حرف و لاتین 26 حرف می باشد. در یک رایانه رو میزی یا لپ تاب می توانید به تعداد حروف لاتین درایو داشته باشید. ولی درایو A و B منسوخ شده شده است و مربوط به فلاپی دیسکها می باشد.
از درایو C به بعد برای درایوها می باشد. بنابراین دیسک سخت شما به 24 قسمت تقسیم می شود. اولین درایو ، درایو C می باشد. بخش باقی مانده بعدی Logical می باشد که می تواند به 23 قسمت مساوی یا نامساوی تقسیم شود. البته ما بخش پیشرفته را معمولا به 23 فسمت تقسیم نمی کنیم. چون درایوهای Removable مثل فلشها و سی دی رام ها نیز هستند که در ادامه بخش بندی درایوها اضافه شده و در پنجره My computer قابل مشاهده می باشند.
در تصویر زیر نمایی از دیسک سخت را مشاهده می کنید.
برای آشنایی به نرم افزار آکرونیس و تقسیم بندی دیسک سخت کلیک کنید.